Kajsa Ingemarsson: Små sitroner gule

Agnes er heldig. Hun har flyttet fra den lille industribyen der hun vokste opp, og inn til Stockholm. Der har hun jobbet seg opp fra småjobber som servitrise, til hovmester ved en av byens mest fasjonable restauranter. Hun eier sin egen lille leilighet, har gode venner, en samboer hun elsker, og hun kan dra hjem til foreldrene i helgene om hun vil. Så starter nedturen. Hun mister jobben på restauranten på verst tenkelig måte, kjæresten forlater henne til fordel for et blondt bombenedslag med store fordeler, og foreldrenes arbeidsplass blir nedlagt. Hun må brette opp armene og starte på nytt. Heldigvis har hun god fantasi, og gode venner i bransjen.

Dette er en sjarmerende feelgood-roman av verste sort, midt i bokklubb-segmentet, dvs desillusjonerte kvinner i alderen 30-50 eller deromkring. Her er det meningen at man skal sukke oppgitt over hovedpersonens naive holdning til kjæresten, nikke gjenkjennende til Stockholms uteliv, trekke på smilebåndet over hennes håpløse oppførsel for den nye naboen, håpe på vegne av vennene og familien, og fascineres av moderne matprat. Jeg faller ikke inn i rollen er jeg redd. Det blir litt for enkelt. Og poenget med den mystiske Lola er plukket fra en Donald-historie på 80-tallet.

Sorry

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.