Ursula K. LeGuinn: Tehanu

Tenar, selveste Tenar som bragte Ringen til kongens by, ønsker ikke å leve priveligert i Havnor, men flytter heller til Gids, Spurvehauk blant kjente, hjemmeøy, Gont, og bor hos Gid sin gamle læremester Ogion. Senere gifter hun seg, og lever et enkelt liv som bondekone, elsker sin mann og stopper hans hoser, oppdrar barna sine, og blir middelaldrende. Når mannen hennes dør har livet gått sin gang, men Tenar er fremdeles sterk. Hun tar til seg en fosterdatter, Tehanu, ei lita jente som har blitt mishandlet og stygt forbrent av sine foreldre. Så kommer Gid tilbake, uten trollmannskrefter.

Et hvileskjær i sagaen om Spurvehauk og Tenar og de som omgir dem. Her er tempoet lavt, stemningen mer tilbakelent enn de tidligere bøkene. Ingen reiser eller oppdrag, snarere vekt på følelser og levd liv. Men handlingen er nødvendig for å bygge opp til senere bøker i serien.

Tags: , ,

Leave a Reply