Ursula K. LeGuinn: The Other Wind

Den unge kong Lebannen har nok å slite med. Han vil ha fred med Kargene, men får prinsessen deres på nakken. Han må skape ro og orden, undertegne handelsavtaler og kreve inn skatt, nedkjempe pirater og få oversikt over riket sitt. Så angriper dragene. Han søker hjelp fra Spurvehauk og Tenar, og ber om at Tehanu kommer – hun har jo greie på dette med drager. Samtidig oppdager en enkel liten trollmann type reparatør, at muren mellom de døde og de levende er i ferd med å ryke. Skummelt, altså.

Siste kapittel i sagaen om Spurvehauk og Tenar, Tehanu og kong Lebannen, og trollmannmesterne på Gont. Leseverdig, og det er fint å få vite hvordan det gikk med gjengen til slutt, selv om det ikke er noen store overraskelser underveis. De beste bitene er egentlig om den forsiktige lille trollmannen Alder, hans savn etter kona si, og forholdet hans til en liten katt.

Tags: , ,

Leave a Reply