Kjell Ola Dahl: Isbaderen

Lena Stigersand, skoleflink streber og Flink Pike, blir etterforskningsleder i saken som starter med at en ung byråkrat blir funnet druknet i 20 minusgrader ved Rådhusbrygga i Oslo. Omtrent samtidig blir restene av en rusmisbruker fjernet fra hjulene på T-banen. Stigersand lener seg til den erfarne etterforskeren Gunnarstranda, men involverer seg også med en journalist som skriver om saken. Saken utvikler seg, og trekker inn oljefondet, en statsråd, en mystisk bevæpnet mann, og ikke minst PST.

Gamle Gunnarstranda har med sin kjære Tove blitt betydelig mildere enn han var i tidligere bøker, og hans faste sidekick Frölich gis bare noen bittesmå biroller. Her er det Lena som er den drivende personen. Og det gjør ikke noe, for dette er drivende bra krim. Rett og slett nydelig håndtverk der intrigen bygges langsomt opp, og selv om den er komplisert blir det aldri uoversiktlig. Mesterlig komponert med gjenkjennende humor på smådetaljer, særlig den nesten karikerte fremstillingen av ung spenstig single kvinne som er spesialist på telys, pledd og Hugh Grant. Så rett over i spennende action, internasjonal storpolitikk, ømhet og følsomhet, skuffelse og overraskelser.

Boka anbefales varmt til krimelskere. NRK, Egmont, Hollywood, hvor er dere? Lag en blockbuster av denne!

Tags: ,

Leave a Reply