Ian Rankin: Hide & Seek

John Rebus, forfremmet til Detective Inspector, undersøker åstedet ved et tilsynelatende overdosedødsfall i husokkupantmiljøet i Edinburgh. Han finner underlige spor. Hvorfor er liket arrangert mellom levende lys, og under en femtakket stjerne? Når det senere viser seg at den døde omkom av forgiftet stoff, hvorfor var ble en pakke med heroin rent som snø funnet på åstedet. Og hva betydde offerets siste ord til kjæresten sin – Hide, Hide, He killed me!. Rebus må lete mange steder, og i mange miljøer, før han finner sammenhengen.

Litt mer ujevnt i den andre boka om Rebus. Her er det i overkant mange blindspor og løse tråder, og det hele blir ikke så intenst som i debuten. Litt for dårlig skjulte referanser til dr. Jekyll and mr. Hyde. Godt at vi kommer i mål til slutt.

Tags: , ,

Leave a Reply