Ian Rankin: Knots & Crosses

Edinburgh, på midten av 80-tallet. To unge jenter blir bortført og kvalt, men politiet står uten spor, og trenger flere folk. Politimannen John Rebus er skilt, ensom, drikker for mye, og trimmer for lite. Altså en klassisk antihelt, men samtidig tidligere elitesoldat trenet for Special Air Force Services (de tøffeste av de aller tøffeste). Rebus blir satt på saken, og må gjøre drittarbeid for faren til ekskonas elsker. Etterforskningen går svært sakte forover. På privaten mottar Rebus merkelige brev, med referanser til bondesjakk. Flere dør før saken blir nøstet opp, og Rebus må dykke ned i en fortid han hadde fortrengt.

Dette er en veldig bra debut, skrevet av en den gangen svært ung Ian Rankin. Boka legger grunnen for en strålende krimforfatterkarrière. Bonus: Forord om boka i retrospekt, av forfatteren selv.

Tags: , ,

Leave a Reply