Hans Olav Lahlum: Katalysatormordet

Året er blitt 1970, og Kolbjørn Kristiansen, K2 blant venner, er tilbake i en ny sak. Kristiansen blir selv vitne til at en ung kvinne løper desperat mot holdeplassen, men akurat ikke rekker T-banen (eller trikken som de kalte det den gangen) ved Smestad. Dagen etter blir hun funnet død på samme sted, og det viser seg at hun er skutt etter å ha vært i et møte med en venstreradikal gruppe. Kristiansen må igjen ta opp tråden hos sin unge venninne, den ekstremt intelligente Patricia I. E. Borchmann, for å løse saken.

Lahlum fortsetter på sitt lille historiske felttog der han igjen trekker fram historier fra andre verdenskrig, og belyser dem i et nytt tiårs politiske landskap. Vi får også gå helt til topps i det politiske Norge anno 1970, der ekte personer blir fremstilt, kamuflert med et silketynt ferniss av omskrivinger av navn. Artig i seg selv.

Denne boka er kanskje ikke like fengende som de to forrige i serien, men drivende nok til at det holder til bestått, og vel så det.

Tags: , ,

Leave a Reply