Ian Ranking: Strip Jack

Parlamentsmedlemmet Gregor Jack blir tatt på fersken i en politiaksjon mot et bordell i Edinburg. Tilstede er også tabloidpressen som får en nydelig skandale til forsidene. Noen dager senere blir Jacks kone funnet myrdet. Førstebetjent John Rebus får styrket sin mistanke om at saken er arrangert, og at noen er ute etter å strippe Jack for det han har av verdighet og privileger, og dem han er glad i.

Dette er en flott bok. Ikke at kriminalfortellingen er så mye å skryte av. Den er ganske normal, med en anstendig etterforskning, noen ikke så veldig sjokkerende oppdagelser underveis, den ikke spesielt overraskende vendingen når vi nærmer oss enden, og dramatisk thriller verdig TV2 som avrunding. Men så er det John Rebus. Det er helt umulig å ikke like ham. Han jobber seg gjennom saken og livet, kutter de svingene han må, og prøver å finne ut om han skal satse fullt på forholdet til Patience (og katten hennes), eller ikke. Og så er det Edinburgh og Skotland. Kanskje på tide å besøke det landet snart?

Anbefales gjerne.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.