Ian Rankin: De dødes navn

Det kommer til å bli bråk under G8-konferansen i Gleneagles. Store mengder demonstranter har meldt oppmøte, og samler seg i digre leirer rundt Edinburgh. Også foreldrene til inspektør Rebus’ kollega Siobhan Clarke. Clarke må balansere forholdet til foreldrene mot stillingen som politimann. Samtidig begraver Inspektør Rebus sin bror Michael. Like etter begravelsen blir han satt til å etterforske det tilsynelatende selvmordet til statsråd Ben Webster, under et viktig møte på Edinburgh Castle. Clarke blir satt til å etterforske noe som ser ut til å være en seriemorder som går etter tidligere straffedømte. Rebus’ erkefiende Big Ger Cafferty dukker som vanlig opp i løpet av etterforskningen, og Clarke og Rebus må kjempe mot en ny politisjef som gjør sitt beste for å sette dem ut av spill.

De dødes navn er plassert i virkelig tid, med pekere til virkelige hendelser, slik som G8-møtet i Skotland og bombene i London. Med familieforhold som underliggende motiv, kompleks etterforskning, og det litt dystre temaet fra tittelen som kommer igjen flere ganger, er dette en av de beste Rebus-bøkene så langt. Anbefales.

Tags: , ,

Leave a Reply