Leif GW Persson: Den døende detektiven

Den legendariske politimannen Lars Martin Johansson har pensjonert seg fra alle rikstoppvervene sine, og tar det rolig med kona på Söder i Stockholm. På vei hjem skal han bare ta en pølse og slå av en prat med gamle kolleger, men blir sittende i bilen med hjerneslag, og overlever såvidt. På sykehuset blir han bedt av en av legene som behandler ham, om å se på et barnemord som nylig ble foreldet. Det har dukket opp nye opplysninger, og med godt gammeldags detektivarbeid, og med god hjelp av famlien og sin gamle våpenbror Bo Jarnebring, finner han til slutt løsningen på gåten, og forbryteren får sin straff.

For dem som har møtt mennesker med slag, eller som er under opptrening og rehabilitering etter andre skader, er denne boka ganske full av håp. Forfatteren må ha gjort grundig og god research og skriver seg helt inn i livet til hovedpersonene. I tillegg er det en drivende god krim, morsom og spennende.

Frittstående fortsettelse på de andre bøkene om Lars Martin Johansson. Anbefales varmt.

Tags: ,

Leave a Reply