Arto Paasilinna: Den elskelige giftblandersken

78 år gamle oberstinne Linnea Ravaska bor alene på et lite torp utenfor Helsingfors. Her blir hun regelmessig hetset av sin lømmel av en nevø Kauko Nyyssönen, og hans kriminelle kumpaner. Til slutt blir det for mye for Linnea. Hun rømmer til en gammel venn i byen, og begynner å fordype seg i gift, for om ikke annet å kunne ta selvmord om det skulle knipe. Til sin egen overraskelse tar hun innersvingen på fiendene sine, den ene etter den andre.

Frekt og usentimentalt, og som vanlig fra Arto Paaslinna ser det ut til, svært morsomt. Kanskje i overkant kynisk innimellom, f.eks når gamle Linnea setter hodet på skakke og ser på resultatet sitt: -Jaja, du fikk din lønn. Underholdende, men kanskje ikke like god som f.eks En lykkelig mann, som traff meg mer hjemme.

Tags:

Leave a Reply