Arto Paasilinna: Harens år

Journalisten Vatanen lever et gørrkjedelig liv. Han kjører rundt med fotograf i Finland og lager kjedelige saker for den kjedelige avisa si, før han drar hjem til et troll av en kjerring. På veien til Helsingfors kjører de på en hare, og Vatanen løper etter haren for å se hvordan det gikk med den. Han kommer ikke tilbake.

Dette er som en roadmovie, bortsett fra at det er mer skog en bil og vei. Vatanen og haren reiser Finland rundt, og underveis skiller han seg, pusser opp en tømmerkoie, blir angrepet av bjørn, snikkjører helikopter, slåss med ravn, dykker etter kanoner, og går til Sovjetunionen på ski. For å nevne bare bittelitt.

Dette er kanskje ikke veldig dypt, men morsomt er det. Et tema kan jo være at liten tue kan velte stort lass, og skal man ha noe ut av livet er det bare å henge seg på.

Jeg likte denne godt, jeg. Kan trygt anbefales. Fort unnagjort er det også.

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.