Arto Paasilinna: Kollektivt selvmord

Etter mang en konkurs er såkalt direktør Rellonen møkk lei, og ønsker å gjøre slutt på det hele. Han plukker seg et gammelt sommerfjøs til åsted, men der er allerede en pensjonert offiser i ferd med å gjøre det samme. De to slår seg sammen, og feirer i stedet det (u)heldige sammentreff med en fuktig natt. Resultatet av natten blir en resolusjon om å samle finske potensielle selvmordere fra det ganske land til konferanse, og senere evt en kollektivt avslutning av livet, i ordnede former. Som sagt så gjort, og etter arrangementet samler Rellonen og hans medsammensvorne inn selvmordskandidater i en diger turistbuss, for å legge ut på en storslagen og herlig fandenivoldsk siste reise.

Burlesk og festlig, og med lun ironi som vanlig fra Paasilinna. Depresjon og selvmord er et stort problem i Finland, og mer åpenhet og humor om saken skader neppe.

Tags:

Leave a Reply