John Steinbeck: Cannery Row

Cannery Row, ved fiskemottakene i Monterey, California, under den store depresjonen. En liten gjeng uteliggere ledet av den veltalende Mack får etter små overtalelser tilslag på å overta en forlatt bygning, og bosetter seg der. I omgivelsene rundt har vi marinebiologen Doc, som lever av å levere bløtdyr, padder og frosk til biologiforskning, vi har horehuset Bear Flag med innehaver Dora og sin melankolske utkaster, vi har den kinesiske kjøpmannen Lee Chong som leverer øl døgnet rundt, og andre som strever med sitt for å få endene til å møtes.

En elskelig og humørfylt historie, der Doc er alles venn og velgjører, og Mack og de andre blir enige om å stelle i stand en stor fest til ære for ham, med tusenvis av padder(!) som sikker betaling for innsatsen.

Nydelig forløper til Alle tiders torsdag. Kos.

Tags: ,

Leave a Reply