Leif GW Persson: Profitørene

Kataryna Rosenbaum, prostituert, blir funnet mishandlet og myrdet på en særdeles grotesk måte, og kriminalinspektør Jan Lewin får saken. I første omgang kan det virke som et “vanlig” drap utført av en kunde i affekt, men det viser seg at den myrdede har forbindelser til et stort kriminelt miljø som har spesialisert seg på eiendom.

Interessant, men samtidig litt mindre … løsningsorientert, kanskje. Dermed også litt mindre drivende enn Perssons senere bøker. Og muligens er årsaken at dette er historien om en ekte etterforskning – i alle fall blir den fremstilt slik. Morsomt ekstra virkemiddel: Forfatteren kommenterer utviklingen fra siden underveis.

Også supert med bakgrunnstoff rundt figurene Jan Lewin og Bo Jarnebring som Persson utvikler videre i senere bøker.

Tags: ,

Leave a Reply