Ian Rankin: The Black Book

Rebus sliter. Han har blitt kastet ut av samboeren, og må sove på sofaen i leiligheten han leier ut til studenter. Kottet har han lånt ut til broren som for tiden er hjemløs. På jobbfronten går det tregt. Han blir satt på Operation Moneybags, et overvåkingsprosjekt der politiet prøver å knipe noen av Big Ger Cafferty (Rebus erkemotstander) sine lånehaier, men prosjektet går sakte. Så blir Rebus’ kollega Brian Holmes blir slått ned utenfor en restaurant, og blir liggende i koma. Rebus finner Holmes’ hemmelige svarte notatbok, og får en mulighet til å grave i en gammel brann som Holmes etterforsket på si, og Rebus ser en mulig forbindelse til Cafferty.

Her blir det etter hvert veldig mange tråder hengende i lufta, men mot slutten får vi flettet dem sammen til en slags løsning. Litt spenning blir det også underveis, men dette er ikke den beste Rebus-boka. Det som redder den er som vanlig Rebus selv. Som sagt tidligere om bøker i serien – det er ikke mulig å ikke like ham. Han er tvers gjennom menneskelig. Faller for fristelser, krangler med samboeren, roter seg inn i trøbbel, og har heldigvis litt flaks innimellom.

Tags: , ,

Leave a Reply