Ian Rankin: Mortal Causes

Midt under Edinburgh-festivalen blir det gjort et makabert likfunn i en skjult underjordisk gate. En jobb for Inspektør Rebus. En ung gutt er drept på mafiavis, og mistanken peker i to retninger, enten organisert kriminalitet eller terroristorganisasjoner. Gutten er nemlig Big Ger Cafferty, Rebus’ erkefiende, sin sønn. Samtidig blir det funnet spor i retning av skotske nasjonalistgrupper med forbindelser til Nord-Irland, og illegal våpenimport.

Rebus får nok å henge fingrene i. Han må gå gjennom den dreptes fortid i Edinburgs underverden. Han reiser til Nord-Irland, og må samarbeide med fremmede politifolk. Han blir oppsøkt av en ustabil, men smellvakker advokat, mens han hele tiden forfølges av Caffertys menn. Det hele avsluttes med en spennende terroristjakt midt i storbyen.

Drivende godt, og strammere og mer konsentrert enn mange av de tidligere bøkene om Rebus. Noen politiske betrakninger om konflikten i Nord-Irland skinner også mellom linjene. Anbefales.

Tags: , ,

Leave a Reply