Jørn Lier Horst: Den eneste ene

Etterforskeren William Wisting ved Larvik-politiet har det travelt. En bølge av innbrudd skyller over Larvik. Samtidig har den berømte håndballsspilleren Kajsa Berg forsvunnet, og politiet får kritikk av kjæreste og venner for ikke å ta saken alvorlig nok. Masse folk leter i skogen og langs Farris etter den forsvunnede jenta. Ute i skogen, et helt annet sted, har en eldre mann funnet en oppspad tom grav, og spor etter at noen har stått fastbundet til et tre. Senere blir enda en grav funnet, og sammen med den, et ihjelbrent lik og en mishandlet katt. På privaten står det heller ikke helt bra til. Wistings kone har reist til Afrika på et langvarig prosjekt, og Wisting savner henne, men får seg aldri til å ringe.

Sørgelig aktuell sak, med det såkalte Sigrid-drapet i Oslo forrige høst friskt i minne. Ellers er dette nok en vel gjennomført politiroman. Ikke thriller-spennende riktignok, men det holder i lange baner. Hvem som er den faktiske morderen gjetter leseren lenge før Wisting får hengt saken på tilstrekkelig knagger, men det gjør ingenting. Vi følger ham gjerne underveis.

Tags: , ,

Leave a Reply