Jørn Lier Horst: Nøkkelvitnet

Etterforskeren William Wisting ved Larvik-politiet skal ta sommerferie, men i siste time dukker det opp et ille tilredt lik. Det er en eldre mann som er kledt naken og bundet til sofaen, torturert, og nærmest skremt ihjel. Wisting må gå grundig til verks for å løse saken, og dykker ned i mannens liv, der han finner litt overraskende ting som ornitologi, tango, og litt uforsiktig omgang med legemidler.

Dette er en veldig bra debutroman i krim-genren. Her er et livaktig bilde av en etterforsker og medarbeiderne hans. De litt skremmende pirrende følelsene som Wisting opplever i etterforskningen, og hvordan han setter jobben foran samvær med kone og familie, og husbeising og hagestell, er et klassisk politiroman-grep, men uten at det virker for påfallende. Det er kanskje det jeg liker best. Det virker rett og slett ekte. Og så er det Vestfold, da. For oss som kommer fra området er det en fest å kjenne igjen steder og navn.

Selve oppklaringen var kanskje ikke så veldig overraskende, men det gjør ikke noe. Dette kan godt anbefales.

Tags: , ,

Leave a Reply