Jo Nesbø: Hodejegerne

Roger Brown er hodejeger. Og ikke bare det, han er den beste. Dessuten er han litt lav, og kompenserer med høyt forbruk, flott bil, og har kjøpt et kunstgalleri til sin perfekte kone Diana. Forbruket hans er faktisk så høyt at han bruker langt mer penger enn han har. Så han kompenserer igjen, ved å stjele og selge dyr kunst. Roger mangler en kandidat til en lederjobb til en teknologibedrift, og heisann, der dukker det opp en perfekt kandidat. Og ikke nok med det, han har en ekte Rubens på veggen. Problemet er bare at kandidaten også er hodejeger. Av den militære typen, og vipps så har vi en Nesbø-thriller i klassisk Harry-Hole-stil.

Det blir ekstremt spennende underveis, og som de som har lest Nesbø-thrillere før vet, kan man aldri være sikker på hvem som overlever. Ikke spesielt overraskende kommer det en vending i handlingen mot slutten – det er jo et klassisk Harry-Hole-grep nå, men likevel klarte Nesbø å lure meg.

Dette er ikke en spesielt dyp bok – men det forventer vi jo ikke heller. Det er action og spenning fra først til sist, og høy kvalitet fra første side. Anbefales.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.