P.D. James: Døden kommer til Pemberley

Elizabeth er endelig godt gift med Darcy, og har det bra på godset Pemberley. Men det er travle dager, og bedre blir det ikke når Elizabeths problematiske søster og svoger kommer ubudne til ball, og det dukker opp et lik i skogen utenfor godset.

Hvordan gikk det egentlig med Elizabeth og Darcy fra “Stolthet og Fordom”? Det er det nok mange som har lurt på, og P.D. James er ikke den første til å skrive fanfiction rundt Jane Austen. Men ikke jeg. Jeg har ikke lest “Stolthet og Fordom” – og jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Ikke helt min greie. Så heldigvis begynner boka med et resymé av handlingen, frodig gjenfortalt av damene i landsbyen. Et morsomt grep. Ellers er dette senere P.D. James av sedvanlig høy kvalitet. Jeg klarer ikke helt å la meg rive med av kjærlighetsdramatikken, men detaljene rundt etterforskning og rettsprosess i det victorianske England interesserer meg. Her er det masse flotte detaljer, og plottet er gjennomtenkt og realistisk.

Anbefales både for fans av P.D. James, og selvsagt også for Austen-etterfølgerne.

Tags: ,

Leave a Reply