Agatha Christie: Morder i huset

Charles er postert i Egypt under første verdenskrig. Der forelsker han seg i gresk-ættede Sophia, og de avtaler å gifte seg hvis de får sjansen etter krigen. Vel tilbake i London i fredstid oppsøker Charles Sophia igjen, og de forlover seg. Men Sophias styrtrike bestefar, Aristide Leonides er nettopp død under mystiske omstendigheter. Leonides bodde sammen med hele sin familie, og her er det nok av mistenkte. Siden Charles tilfeldigvis er sønn av etterforskeren ved Scotland Yard som har saken, får han den tvilsomme gleden av å forsøke å vriste sannheten fra familien.

Agatha Christie klarte å overliste meg. Jeg hadde ikke den løsningen i sikte. Ergerlig også. Enkelt og elegant, og selvsagt opplagt når man ser det hele i retrospekt. Dette er ikke spesielt tung litteratur, men etter å ha fått en overdose feil litteratur i påsken, og så at denne var anbefalt av Hans Olav Lahlum var det bare å gå til Bokhylla.no og finne den fram. Takk og pris.

Tags: ,

Leave a Reply