Håkan Nesser: De sørgende

Hurra! En Barbarotti-bok fra Håkan Nesser igjen.

Gunnar Barbarotti, kriminalbetjent ved Kymlinge-politiet, er i dyp sorg, etter at hans inderlig kjære Marianne dør plutselig, om ikke fullstendig uventet. Som en myk start i veien tilbake til det normale livet må han sette seg inn i et par såkalte “cold cases”. Den ene handler om en Ellen Bjarnebo, kjent som “Partersken fra Lilla Burma”, etter at hun blir kjent skyldig i å ha drept og partert ektemannen på gården sin for noen tiår siden. Etter at straffen er sonet, og hun har kommet tilbake til samfunnet, forsvinner senere samboeren hennes på mystisk vis, noe som utgjør sak nummer to.

Fortellingen om Ellen Bjarnebo, og hennes triste liv er den virkelige historien her. Og for en forteller Nesser er. Selv om dette er så sørgerlig at det er til å gråte av, er det mesterlig fremført, og av og til glimter det litt håp gjennom. Dette er et mesterverk, og boka anbefales på det varmeste.

De sørgende er bok nummer fem i den såkalte Barbarotti-kvartetten. Nesser klarer altså ikke å la være å skrive mer om Gunnar Barbarotti. Måtte han fortsette!

Tags: , ,

Leave a Reply