P.D. James: Death of an Expert Witness

Ved Hoggatt’s Laboratory, i East Anglia, leder dr. Edwin Lorimer avdelingen for patologiske undersøkelser. Lorimer ser ut til å gjøre sitt aller beste for å bli dårlig likt, og den første halvdelen av boka blir brukt til å gi den ene etter den andre gode grunner til å hate ham som pesten. En kusine blir fraskrevet arv, og mister muligheten til å sikre fremtiden med samboeren sin. En laboratorieassistent blir drevet til depresjon, og risikerer jobben, og sikkerheten for kone og barn. En bror ser sin søster forført, og Lorimer kommer i veien for forfremmelse og karrierer. At han er en kverulant, men likevel ekspert i sitt fagfelt gjør ham ikke bedre likt. Derfor er det ikke noen stor overraskelse når han i andre del blir funnet død i laboratoriet. Politioverinspektør Adam Dalgliesh fra Scotland Yard mangler fysiske bevis, så han må ta turen rundt og prate med alle mistenkte i kretsen rundt Lorimer. Sammen med seg har han førstebetjent Massingham som gjør et blandet inntrykk. Han er arrogant og humørsyk, men får likevel lett kontakt med barn, og svinger (bokstavelig talt) opp med et gammelt vitne, i en av bokas morsomste scener.

Nok en gang velgjort fra P.D. James. Som før er det ikke alltid plottet som er mest interessant i bøkene om Dalgliesh. Det er menneskene som beskrives, og her er det et menasjeri av sjebner.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.