P.D. James: A Certain Justice

Venetia Aldridge hadde en vanskelig barndom, men kom gjennom, og ble en glitrende forsvarsadvokat, rik og berømt. Hennes mål er ikke nødvendigvis å bevise uskyld. Det klarer seg å slå sprekker i aktoratets vitner eller beviskjede, og der er hun best i klassen. Som når hun får den ganske så frastøtende Garry Ashe frikjent fra drapet på hans tante. Denne jobben skaffer henne mange fiender. Dessuten er hun klar for å ta over som leder for Chambers, advokatfirmaet hun er partner i. Men hun er ikke uten rivaler. På hjemmefronten har hun alvorlig trøbbel i forholdet til tenåringsdatteren sin. Faren til barnet er ute av bildet for lenge siden. Det blir ikke bedre av at Garry Ashe oppsøker Aldridge hjemme etter frikjennelsen, og legger an på datteren. Så går det som det må gå i P.D. James’ bøker. Noen må dø, og det er ingen overraskelse hvem det blir. Men hvem har gjort det, og hvorfor? Det må Adam Dalgliesh og teamet hans, sylskarpe Kate Miskin og den milde og humoristiske Piers Tarrant, finne ut. Så skjer det et mord til, og flere må dø før vi når enden på visa.

Som vanlig bygger P.D. James opp historien rundt drapsofferet. Den første delen minner litt for mye om malen hun bruker fra tidligere bøker. Mange elementer kan kjennes igjen fra f.eks Original sin. Men så får vi en litt overraskende vending, og mot slutten blir det riktig så spennende. Forfatteren sparer nemlig hverken på blod eller liv før morderen er tatt.

Bonus for at vi blir enda litt bedre kjent med Kate Miskin, og Piers er en fin fyr å ha med på lasset. Anbefales for, tja, for dem som liker P.D. James i alle fall.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.