P.D. James: Death in Holy Orders

En ung gutt er død, rett ved St. Anselm, et kloster omgjort til telologisk skole med presteutdanning, der gutten var student. Det lokale politiet avfeier det som selvmord, men den innflytelsesrike faren vil til bunns i saken, og går rett til sin gode venn, sjefen for Scotland Yard. Adam Dalgliesh har tilfeldigvis både gode minner fra stedet som barn, og noen dager ferie til gode, så han tar saken, litt sånn uoffisielt. Ved skolen er imidlertid stemningen synkende. Kirkevergen (archdaecon) for distriktet er sterkt imot at skolen består, og vil ha nedleggelse og salg av alle verdisaker til inntekt for kirken. Han framstår dessuten som svært lite tiltalende overfor alle rundt seg, og dermed skjer det et mord til. Tenk for en flaks at Adam Dalgliesh er i nærheten. Han tar den saken også, og når alle er avhørt og de gjenlevende telt opp, har han løst begge sakene, og startet en alvorlig romanse.

Som bonus tar forfatteren opp brennbare temaer som blodskam mellom halvsøsken, og hva man skal gjøre med restituerte pedofile. Vanskelig. Dalgliesh gjør naturligvis det rette. Han behandler dem som det de er. Mennesker.

God underholdning. Anbefales for teologer. Og andre.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.