P.D. James: The Murder Room

Politioverinspektør Adam Dalgliesh blir i praiet av en gammel venn, og dratt med på et underlig musem Hampstead Heath i London. Det dreier seg om Dupayne-museet, en privat samling som beskriver mellomkrigstiden i England. Særlig populært på museet er morderrommet, en egen morbid samling gjenstander og historier om berømte mord i perioden. Dalgliesh setter pris på visitten, men bestemmer seg for ikke å besøke det igjen. Der må han tenke om igjen, for jammen skjer det ikke et mord i museet, og gjett hvor.

Dupayne-museet trues av nedleggelse, ettersom en av grunneleggerens barn, Neville Dupayne, er motstander av å holde det ved like. Han ønsker å kvitte seg med hele rukkelet, og selge det som selges kan. Dermed vokser det snart fram en hel liten skog av mennesker i omgivelsene hans, som alle har motiv, når det viser seg at det er Neville som blir drept.

Småfinurlig løsning på grei mordgåte, men her er det forholdet menneskene imellom som er mest interessant. P.D. James har en egen evne til å gjøre figurene sine til levende mennesker, og dermed er de fleste ganske uspiselige.

Godt krim-håndtverk.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.