Jørn Lier Horst: Hulemannen

Hvordan kan et menneske sitte død i sin egen stue i uke etter uke, uten at noen får det med seg? Hvordan kan noen dø i absolutt ensomhet? VG-journalist Line Wisting bestemmer seg for å lage en artikkel til julenummeret, etter at en eldre mann i nabolaget hjemme i Larvik blir funnet død foran TV’en, flere måneder etter at han døde.

Samtidig jobber Lines far, førstebetjent William Wisting ved Larvikspolitiet med et mistenkelig dødsfall. En mann blir funnet drept under snøen, midt i juletreskogen. Saken får raskt ringvirkninger når det blir funnet spor etter en kjent seriemorder fra USA.

Rent teknisk bør kanskje Horst legge inn noen flere bipersoner som det er mulig å ofre. Når det alltid er Line som havner i skuddlinjen, vet vi at det går bra til slutt, og det tar bort noe av spenningen. Men det er detaljer, for dette er nok en gang fremragende krim fra Jørn Lier Horst. Forfatteren våger også å ta opp et alvorlig samfunnsproblem, nettopp hvordan det kan gå an, at mennesker dør midt i byen, uten at noen legger merke til det.

Anbefales

Tags: , ,

Leave a Reply