Agatha Christie: Evig natt

Michael Rogers lever i nuet. Han tar for seg av livets gleder, reiser dit han vil, men er ikke rik. Snarere tvert imot er han ganske fattig. Men når han får se huset på Sigøynerengen, og like etterpå møter den vakre, og, viser det seg, svært velstående, Ellie, vet han hva han vil. Han vil ha Ellie, og ha huset på Sigøynerengen.

Michael og Ellie gifter seg, kjøper huset, men blir advart av en gammel sigøynerkvinne i egnen, at det hviler en forbannelse over det. Så går det som det ofte gjør i Agatha Christies bøker; noen dør.

Dette var en av forfatterens egne favoritter. Jeg er imidlertid ikke helt overbevist. Boka spiller på overtro og forsøker å skape litt nerve rundt forbannelsen fra sigøynersken, men jeg synes ikke den lykkes helt. Nei, gi meg Marple eller Poirot.

Tags: ,

Leave a Reply