Agatha Christie: Mannen fra Cape Town

Lynn har vendt tilbake til hjembyen etter å ha tjenestegjort som lotte under krigen. Nå skal hun gifte seg sin kjære fetter Rowley Cloade, og drive gården sammen med ham. Hadde det bare ikke vært for denne intense mangelen på penger. Gamle onkel Gordon har alltid sørget for at familien har hatt rikelig, men så går han hen og dør under et bombeangrep i utlandet, og der har han visst giftet seg med denne unge damen, Rosaleen, som nå plutselig har inntatt herregården i bygda, og sitter på pengesekken. Det er forbasket for Lynn og resten av familien hennes, for de ville ha arvet Gordon hadde det ikke vært for dette upassende giftemålet. Ikke er det så enkelt å komme til hos Rosaleen heller, for broren hennes, David Hunter, passer på Rosaleen som en smed passer varmen. Så dukker plutselig en ukjent mann fra Cape Town opp. Og han har uventede nyheter om gamle Gordon.

Forvirret? Ikke etter neste episode, der noen dør, og Poirot til slutt må komme og ordne opp. Han har nemlig tilfeldigvis fått med seg at det er noe muffens med denne mannen fra Cape Town.

Ikke helt Poirot på topp. Har litt inntrykk av at Agatha Christie skrev denne på tomgang, uten for mye inspirasjon. En litt dramatisk avslutning renser lufta litt, men ellers ikke så veldig mye å rope hurra for.

Tags: , ,

Leave a Reply