Søker medlemsskap i Norsk Kartozoologisk forening

Etter oppdagelsen av Holmlia Kirkes malle, Plecostomus Holmliensis Sanctus, søker jeg medlemsskap i Norsk kartozoologisk forening.

holmlia_kirkes_malle_utsnitt

holmlia_kirkes_malle_uten_strek

holmlia_kirkes_malle

(Bilder fra Google Maps)

Holmlia er en fargerikt sted med folk og kulturer fra hele verden. Til og med en fisk på land kan føle seg hjemme. Her ser vi en glad Holmlia kirkes malle slå sporen(streks) mot idrettsplassen på Lusetjern mens den glir dovent over Storfjellet borettslag, sannsynligvis på religiøs søken ned mot Holmlia kirke.

Fra toppen har man utsikt utover Oslofjorden og øyene, og om mallen skulle ønske seg til saltere vann, er det kort avstand ned til badeidyllene langs fjorden. Å gå Mallen rundt er en koselig, om enn ikke særlig lang tur i klassisk rekkehusidyll, med mulighet for mange benveier og senveier mellom senteret, kirken og idrettsplassen. Kan gjerne kombineres med søndagstur over Åsbråten ned til idylliske Hvervenbukta, og gangveien rundt til Fiskevollbukta.

I samme åndedrag nevner vi gjerne også Nordstrandsbjørnen, Ursus Maritimus Nordstrandius, en diger rugg av en isbjørn som på uforklarlig vis har forvillet seg til Nordstrand, der den sitter og klør rompa mot spiret på Bekkelaget kirke. Utvilsomt usikker på hvordan den skal nå et mer naturlig habitat, tar den raskeste vei (Raschs vei) vestover mot sjøen, så den kan svømme ut fjorden, og nordover igjen.

Bjørnen rundt går f.eks fra Karlsrud T, om høyden ved Bekkelaget kirke, og ned til Nordstrandveien, før vi svinger ned til nesetippen, som råflott er en kunstig liten sjø i en hage i Seterhøyveien. Underveis passerer vi (i følge Google Maps) faktisk Bjørnehjørnet Familiebarnehage!!!. Hvem skulle trodd at vår kjære Ole Brumm har avleggere her. Er det noe uekte slektskap vi ikke vet om? Her finnes det kanskje mer enn vi tør grave i, så vi skynder oss opp Ringshusveien, og tar til slutt raskeste vei (stadig Raschs vei) tilbake til T-banen.

nordstrandsbjørnen_utsnitt

nordstrandsbjørnen

nordstrandsbjørnen_med_strek

Tags:

Leave a Reply