Jørn Lier Horst: Felicia forsvant

Som forfatteren selv sier i epilogen er det over 1700 mennesker som er meldt forsvunnet i Norge i dag. Hver av dem har en historie.

Selmer skal bygge ny gang og sykkelvei på oppdrag for Vegvesenet, og graver i veien utenfor Larvik. Langt nede finner de overraskende nok et garderobeskap. Inne i skapet finner de restene etter et menneske. William Wisting får en ny sak å hanskes med. Det er opplagt drap, og drapstidspunktet kan omtrentlig tidfestes etter når veien sist ble ombygd. Da nærmer det seg foreldelse. Samtidig forsvinner det en ung kvinne i byen. Mistanken går mot kvinnens samboer, men politiet finner ikke motiv eller sammenheng. Wisting har presset på seg både fra politiledelse og foreldelsesfrist, når han forsøker å oppklare begge sakene på en gang.

Dette er bok nummer to om William Wisting. De vikige bifigurene datteren Line og kona er bare innom for å fylle ut handlingen. Vi kan bare ane hentydninger til det som kommer siden i bøkene som følger. Wisting framstår som sindig familiemann og dyktig politi. Historien om Felicia og er trist som bare det, og dette er et utmerket håndtverk av en politikrim, og kan trygt anbefales med resten av bøkene om William Wisting.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.