Liza Marklund: Prime Time

Anne Snapphane er demotivert. I egne øyne burde hun blitt forfremmet til produsent. I stedet ble hun degradert til produksjonsvert og researcher. Og så har hun havnet på denne dumme greia, “Sommerslottet”, den kommersielle TV-kanalens store sommersatsing, talkshow med artister og gjester, og Michelle, den store programlederstjernen, på et slott utenfor Stockholm. Etter siste innspilling er det fest, alle er dritings. Så blir Michelle, vakre Michelle, elsket, misunt og hatet, funnet drept i OB-bussen. Anne sitter på rommet sitt på slottet, i kraftig bakrus, og venter på å bli forhørt av politiet. Så ringer mobilen, som hun har fått streng beskjed om ikke å bruke. Det er bestevenninen Annika Bentzon, som jobber i tabloidavisen Kvällspressen.

Krim-journalisten Annika Bengtzon snoker rundt slottet, maser på politiet, på sjefen sin, på samboeren, på venninnen, og forsøker å finne sannheten, og vinne kjærligheten. Hun intervjuer de 12 som var på slottet den natten, og har sin faste kilde hos politiet. Men det er venninnen, Anne Snapphane, som i deler av boka er politiets hovedmistenkte, som til slutt finner løsningen, og avslører den på TV i beste sendetid – i prime time.

Dette er grei skuring. Ikke veldig oppsiktsvekkende krim, men det holder. Marklund har bakgrunn fra massemedia, og det kjenner man på språket. Hendelsesforløp beskrives fortettet og med svært god flyt. De beste passasjene holder thriller-nivå. Det føles litt anmasende med alle de små krangelene med samboeren, og maset om barn og barnehage. Marklund er uttalt feminist, og det tyter fram, om ikke overtydelig, i denne boka. Anbefaling: Sånn passe.

Tags: , ,

Leave a Reply