Johan Theorin: Nattefokk

På Åludden, Öland, ble det i sin tid bygget to fyrtårn, og en staselig gård til fyrvokterbolig. Noe gikk galt, så det er bare det ene tårnet som lyser, og det blir sagt at når man ser et flakkende lys i tårnet som er slukket, er det tegn på at noen skal dø. Og siden Öland er et værutsatt sted, og det er god grunn til at fyrtårnene står der de står, er det mange som har dødd ved Åludden. På Åludden gård sitter døden bokstavelig talt i veggene. Katrine og Joakim Westin får merke dette på livet. De kjøper gården, tar med seg de to små barna sine, flytter til Åludden, og jobber med å pusse opp gården. Så skjer det en stygg ulykke, og noen dør.

Nyansatt lokalpoliti på nylig gjenåpnet lokalpolitistasjon, Thilda Davidsson, barnebarn av gamle Gerlof Davidsson, etterforsker både hendelsene på Åludden, og en innbruddsbølge på øya. Og jammen blir det ganske skummelt til tider.

Johan Theorin har nemlig skrudd sammen en skikkelig spøkelseshistorie, ved siden av det vanlige kriminalmysteriet, og her får de døde minst like mye plass som de levende. Bra med action blir det også til tider. Theorin trykker på flere knapper enn vanlig i en krimbok, og mordmysteriet, hvis det da er et mord, blir bare et lite sidespor i hovedfortellingen.

Anbefales!

Tags: , ,

Leave a Reply