Johan Theorin: Bølgerytteren og andre fortellinger

Som så mange andre forfattere skrev Johan Theorin også noveller før han kom i siget med lengre romaner. Denne lille samlingen inneholder litt hummer og kanari. Den beste er kanskje den første, som han også skrev i ung alder. En gutt rir på bølgene. Der, i motsetning til ellers i livet, er føler han at han mestrer. I resten av samlingen er det litt mye forsøk på skrekk og gru for min smak. Noen sjablong-skrekk-historier, noen rare spøkelsesfortellinger. Noen historier nesten fra virkeligheten. Og et lt lite glimt av Gerlof Davidson som får besøk av barnebarn, og skrøner om en fugl.

Ellers er jeg av den ringe mening at Johan Theorin må ha lest alt for mye H.P. Lovecraft i sin ungdom.

Anbefales bare sånn passe etter min smak.

Tags: , ,

Leave a Reply