Jørn Lier Horst: Når havet stilner

Førstebetjent William Wisting må ta en lokal utrykning i Stavern selv, siden patruljen på vakt blir sendt til en hyttebrann. Noen har kastet en gjenstand gjennom vinduet på apoteket slik at innbruddsalarmen gikk. På trappa til apoteket finner Wisting en mann som er skutt i magen. Senere samme dag blir det funnet restene av en død person i ruinene etter hyttebrannen. Ikke lenge etterpå blir det funnet et lik i en båt i strandkanten. Wisting aner etterhvert en sammenheng mellom sakene, og insisterer på å kjøre en samlet etterforskning på tross av fru politimester “Jernet” Jernbekk som tilsynelatende aktivt motarbeider fremgang i saken. Og hvorfor snuser PST rundt i krokene? Det blir en ferd fra holmer og skjær utenfor Stavern til Rivieraen, og riktig spennende blir det mot slutten.

Dette er solid gjennomført politikrim, nummer tre aus der reihe om William Wisting. Man burde egentlig lese disse i rekkefølge, men denne hadde jeg av en eller annen grunn hoppet over, uten at det gjorde så veldig mye for resultatet da jeg nå tok den igjen. Jørn Lier Horst lar sjelden noen av hovedpersonene sine stryke med, så selv om spenningen er høy, er vi heldigvis ikke så veldig nervøse for at det ikke skal gå bra til slutt.

Anbefalt krim.

Tags: , ,

Leave a Reply