Lars Saabye Christensen: Stedsans

Jeg skulle aldri ha … Slik begynner Lars Saabye Christensen ni forskjellige noveller. Noen korte, en veldig lang. Noen av dem møtes, eller har felles personer i tidsspenn. Det er vakkert, trist, fantastisk morsomt, svært pinlig, men aldri kjedelig. Hvis jeg skulle ha noe å utsette, må det være at det var vel mye synkronsvømming etter min smak. Min favoritt var den om forfatteren (som dukker opp i flere av fortellingene) som i TV-intervju sier det eneste han absolutt ikke må si, på ren trass og høy promille. Det er også lett å kjenne seg igjen i den ungdommelige stolthet og trass, hos ham som skal sykle fra Amsterdam til Paris, bare for å kunne briljere i fransktimen, idet elevene blir spurt Qu’est-ce que tu a fait dans la vacances.

Tags: ,

Leave a Reply