Leif GW. Persson: Samfunnsbærerne

Politiintendant Lars Martin Johansson blir i en overgangsperiode satt i en lederrolle i Stockholmspolitiet, og starter intern etterforskning, da han får snusen i flere tilfeller av vold, minst to ganger med døden til følge, ved pågripelse eller forhør. Han mistenker at det finnes en gruppe politimenn som gjør jobben sin litt for grundig når de tar hånd om personer fra samfunnets skyggeside.

Enda en historie om en forbrytelse, som vanlig humoristisk og alvorlig om “mannen som kan se rundt hjørner”. Boka ble sluppet i Norge etter trilogien Velferdsstatens fall, selv om den ble skrevet lenge før denne. Tilfellene som blir omtalt i boka har store likheter med virkelige hendelser, selv om forfatteren uttaler at han skrev om dem før disse sakene ble kjent i media. Kanskje var Persson med på å stoppe uvesenet.

Anbefales varmt for krimelskere, samfunnskritikere, og, ja, alle, egentlig.

Tags: , , ,

Leave a Reply