Robert Wilson: Mørkets makter

Vest-Afrika, en gang på 70-tallet. Bruce Medway er han du går til for å få noe fikset. Som f.eks å få eksportert 7000 tonn ris fra Benin til Nigeria, som strengt tatt har importforbud av ris. Det er noe muffens med transaksjonen, dvs mer enn at det bare er vanlig ulovlig, så han utsetter betalingen til mafiabossinnen Madame Severnou, og må komme seg unna med pengene og livet i behold. Idét han forsøker å finne ut hva som har skjedd får han et tilbud det vil være svært dødelig å avslå, og må, mer eller mindre motvillig etterforske hva som har skjedd med den britiske handelsmannen og kunsteren Steven Kershaw, som er veldig forsvunnet. Samtidig må han passe på at kjæresten, en tysk hjelpearbeider, ikke forlater ham, og heller ikke blir for innblandet i farlige saker, samt at de alle ikke blir drept i det som mer og mer likner en borgerkrig i området.

Dette er Film Noir i bokform, og det i den mørkeste delen av Afrika. Knusktørr svart humor i hovedpersonens kommentar, biljakter, vakre og farlige Femme Fatales, dressjakker og revolvere, mange penger i omløp, og et plot som snor og vender på seg etter hvert som man leser. Det hele toppet med en avslutning på høyde med en hvilken som helst psyko-thriller. Om man liker genren er dette er veldig, veldig bra. Anbefales!

Tags: , ,

Leave a Reply