Arto Paasilinna: Herre min hatt

Kranfører Birgeri Ryynänen sitter høyt mot himmelen i heisekrana si. Der får han uventet selskap. Det er selveste Engelen St. Peter som kommer og forteller ham at Gud Fader i Himmelen har bestemt seg for at det er Ryynänen som skal være vikar for Gud, i alle fall for en stund. Så Gud kan ta seg litt ferie. Gud selv føler seg nemlig litt utbrent. Han trenger fri. Sønnen hans, Jesus, har dratt på ferie sammen med en finsk halvgud et eller annet sted i universet, så han kan heller ikke steppe inn. Ryynäanen tar vervet, og finner ut at det er ikke så enkelt å være Gud, som man skulle anta. Vær og katastrofer. Og mennesker som vil krige. Og Satan sjøl. Det er nok å henge fingrene i. Kanskje skulle han dessuten flytte Himmelen til Finland?

Lettbeint og tøysete om tro og allmakt. Hvis vi vrir kluten litt kan man kanskje si noe om inderlighet og bønn også. Litt morsomt, men ikke så mye mer enn det.

Tags:

One Response to “Arto Paasilinna: Herre min hatt”

  1. Juanita Enoksen says:

    Hei. Kan du hjelpe meg med noen spørsmål i Herre min hatt av Arto Paasilinna?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.