Robert Wilson: De skjulte morderne

Inspektør Javier Falcón ved mordavsnittet i Sevilla får en vrien sak. Det blir gjort et makabert likfunn på søppelhaugen. Morderne har vært påpasselige med å fjerne all identitet, inklusive ansikt og fingertupper. Men idét etterforskningen skal til å begynne, får politiet annet å gjøre. En gigantisk bombe går av i kjelleren i en boligblokk. Hele blokka går med, inklusive en barnehage og en moské. Byen er i unntakstilstand med umiddelbar massiv terroretterforskning.

Her er det mange historielinjer, og mye å holde greie på. Falcón og etterforskerne hans, som roter rundt i ruinene etter bomben, samtidig som de prøver å ikke glemme det ukjente liket fra søppelhaugen. Falcóns gamle flamme Consuelo Jiménez går til psykolog, og må rote i fortiden sin, og Falcóns ekshustru sliter med med forholdet til sin nye mann, rundbrenneren som tilfeldigvis er statsadvokat, og formelt sett Falcóns overordnede. Politikerne driver sitt spill i massemedia, og surfer på hatet som arves av bomben. Og på toppen av det hele blir Falcón oppsøkt av de hemmelige tjenster. Mange tråder som må bindes sammen altså, og alt i Sevillas brennende hete, men glitrende fortalt. Vi lever denne boka. Vi triller langsomt gjennom byen. Vi knatrer over brosteinene. Vi puster het eksos. Vi roter i ruinene. Vi kjører en støvete vei med en sliten firehjulstrekker. Vi tar en tapa og et glass i kveldingen. Før eller senere kommer Robert Wilson til å føre til at jeg besøker Sevilla.

Dette er strålende krim. Anbefales varmt.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.