Frode Granhus: Djevelanger

Lille Ida forsvant bare. Moren så henne leke ute med dukkevogn og sommerkjole, før hun øyeblikket etter bare borte. Hvor ble hun av? Gikk hun på sjøen? Ble hun kidnappet? Moren er fylt av angst, men faren er rolig. Gud har fortalt ham at Ida vil komme tilbake etter tre dager.

Politiet i Bodø blir tilkalt, og Rino Carlsen blir satt på saken. Med seg på laget har han den nyansatte, og selvsagt veldig vakre Guro Hammer, som han forsøker å gjøre kur til. Det er en underlig sak. Familien er med i en kristen sekt, og den sterke gudstroen provoserer etterforskerne. Hvordan kan faren vite så skråsikkert at Ida kommer tilbake? Rino og Guro går tilbake i tid, og finner liknende saker fra tidligere år. Samtidig renner håpet ut for Ida. Hvor lenge kan man anta at et barn er i live?

Med selveste Hurtigruten og vær og natur som vassekte nordnorske rekvisitter, opplever vi angsten til et lite barn. Det er til å ta og føle på. Hvordan skal det gå med Ida? Med bakgrunn i de gamle sakene kan vi ikke vite om hun overlever eller ikke, så det gjør innspurten veldig spennende for leseren. En litt pussig vri på slutten snur litt om på hele etterforskningen, uten at det ødelegger for fortellingen, men kanskje for Rino?

Anbefalt ramsalt krim fra Nord-Norge!

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.