Frode Granhus: Stormen

På et bortgjemt sted i Lofoten går det et ras. Det gjør det jo ofte når det er dårlig vær på de kanter. I ura blir det funnt restene av et skjelett. Den lokale lensmannen Rino Carlsen forsøker å finne ut av den gamle saken. Samtidig ligger en mann sterkt forbrent på det lokale sykehjemmet på Reine i Lofoten, etter en ulykke med en gressklippermotor og bensin i garasjen sin. Han kan ikke ikke se eller snakke, han kan knapt bevege seg, langt fra forsvare seg. Han blir plaget, for ikke å si torturert, av en av pleierne. Hvorfor? Hvem?

En passe grusom mordgåte med røtter langt bakover i tid må løses av stakkers ensomme Rino. Det hjelper ikke at det stadig er et forrykende vær der ute på øyene i Lofoten. Granhus skildrer natur og naturkrefter på en måte som kun de som har bodd i området kan gjøre. Lofoten, denne perlen av natur som reklamebyråene selger i strålende sol, kan være djevelsk farlig når det stormer som verst.

Jeg tenker av og til at vi kan spares for de mest grusomme detaljene i ren Nesbø-stil. Jeg trenger f.eks ikke vite hvordan det føles når syre møter bare slimhinner. Men jeg kan skumme forbi det, og nyte resten av boka. Dette er en spennende, litt skummel, og storslagen krim fra Nord-Norge, med en imponerende sluttspurt.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.