Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford

Winsford, en liten by på vestkysten av England, ved nasjonalparken Exmoor. Et vakkert men vilt kystlandskap med store tåke, heder, åser, klipper, og små landsbyer. Vi følger en kvinne som leier seg et lite hus. Hun tar en dag ad gangen. Kommer hun til å overleve hunden sin? Hun fyrer i ovnen. Går tur med hunden. Ser på villhestene. Rydder. Leser litt. Prøver å sove. Så neste dag. Noen innkjøp. Tur med hunden. Sjekke epost på det lokale biblioteket. Hva er forhistorien hennes? Den avdekkes i små og store drypp, bit for bit, til vi har hele sammenhengen. Selvsagt ligger det en tragedie bak, og livet sitt kan man ikke rømme fra, selv om det kommer noen små glimt av håp underveis.

Det er en stillferdig, og ganske flott bok, om enn litt trist og grusom. Jeg likte den veldig godt. Håkan Nesser anbefales som vanlig.

Tags: , ,

Leave a Reply