Dan Brown: Det tapte symbol

Robert Langdon, professor i historie, med særlig kunnskap om symboler og hemmelige tegn, blir kontaktet av sekretæren til sin gamle venn Peter Solomon, for å holde et hasteforedrag i Washington DC. Foredragsholderen som skulle vært der er blitt syk, og Peter spør om ikke Robert kan ta på seg oppdraget i full fart. Han har jo så mange ferdige foredrag han kan bruke. Flybiletter er dessuten allerede kjøpt inn. Langdon hopper på flyet, og ender opp i Washington. Det viser seg at det ikke er noe foredrag som skal holdes. I stedet blir Langdon vitne til et drap, og (selvsagt) trukket med i etterforskningen. Det er det nok en gang duket for rebusløp, denne gangen mellom Washingtons berømte bygninger, og det er hemmelige tunneler og skjulte forheng og vriene gåter, selvsagt med Peter Solomons smellvakre søster, på lasset. Hun forsker forresten på selve grenselandet mellom vitenskap og religion, og har noen voldsomme resultater å melde til forskningsverdenen, om da ikke den erkeslemme Malakh kommer og dreper henne først, da.

Ja, og frimurere. Masse frimurere. og CIA! Så vi er der altså.

Morsom og drivende, om enn litt sjablongpreget og hesblesende. Det er fullt trykk side opp og side ned, til den forrykende avslutningen med helikopter og blodsoffer om hverandre. Litt artig er det jo, men det er mulig jeg har gått litt lei av Dan Brown nå.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.