Jo Nesbø: Mere blod

Midten av 70-tallet. På flukt fra en stor sorg, og fra narkobossen Fiskeren som vi husker fra Blod på snø, finner vi han som kaller seg for Ulf. Hans eneste håp for å slippe unna er å gjøre noe overraskende, et innfall som ikke sporhundene til Fiskeren kan tenke ut. Så han reiser med tog og buss, og befinner seg plutselig på tjukkeste Finnmarksvidda, blant samer og læstadianere.

Dette er svært god underholdning, både morsomt og spennende, med rent karikaturklovenri av fordrukne samer og noen thrillergrep som vi kjenner igjen f.eks fra bøkene om Harry Hole og Hodejegerne, men med vri som er et nikk til selveste The Empire Strikes Back!! Som bonus får vi en riktig søt liten romantisk kjærlighetshistorie, og litt sunt bondevett både om tro og tvil og fornuft. Leseren må holde seg fast og tro og håpe på kjærligheten. Jo Nesbø er jo ikke akkurat kjent for å være nådig hverken med hoved- eller bipersoner i fortellingene sine.

Anbefales både til skratt og grøss. Jahda-jahda.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.