Eystein Hanssen: Brennemerket

Etterforskningsleder ved Oslopolitiet, Elli Rathke og moren er egentlig på ferie i Bankok der moren kommer fra. De blir vitne til et selvmord, og moren forsøker å trøste og ta seg av søsteren til offeret. Hun er prostituert, og jobber, som titusener av andre piker i Bangkok, på en bar der gjestene kan ta med seg pikene ovenpå om de skulle ønske. Når baren besøkes av mafia som henter beskyttelsespenger, reagerer Elli spontant, og angriper skurkene. Dermed er det duket for action i Bankoks gater. Etter litt om og men innleder Elli et samarbeid med lokalt politi for å få has på skurkene, og jammen dukker det ikke opp en gammel kjenning fra forrige bok. Hvem skulle trodd det? Dermed avsluttes boka med en klassisk bossfight. Det lyser litt rett-på-DVD-manus desverre.

Brennemerket er altså ganske spekket med action. Samtidig er det en viss varhet for emnet. De prostituerte jentene og deres historier blir behandlet med forståelse og respekt av forfatteren, ja selv horemammaen som bestyrer baren, får fortalt sin historie. Eystein Hanssen har ingen løsninger, men han tar opp et tema som burde være viktig for den vestlige verden. Det er her mye av kundegrunnlaget kommer fra.

Jeg kunne ønske meg litt mindre gladvold, og litt mer tema. Kanskje jeg begynner å bli gammel.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.