Agatha Christie: Den nemeiske løve

Mesterdetektiven Hercule Poirot planlegger sin pensjonisttilværelse. En dag får han besøk av en gammel venn, som leende mener at Hercule, og hans bror Achilles, heller burde vært oppkalt etter brødrene Sherlock og Mycroft. Poirot blir snarere indignert enn beæret. Han er da like god som den gamle Hercules. Dermed bestemmer han seg for, at før han trekker seg tilbake skal han, på samme måte som den opprinnelige Hercules, utføre 12 heltedåder, eller løse 12 mysterier da, om du vil. Dette er rammen for 12 små noveller. Noen av dem har motiver som Agathe Christie senere utvikler til fulle romaner. Noen står støtt i sin korte form. Ikke alle er helt geniale, men dette er jo underholdning for kjennerne. Det viser også Agatha Christies kvalitet gjennom sin voldsomme produksjon. Novellene var, etter hvert som de ble utgitt i blader og aviser, hennes levebrød, og her er både til smør på brødet og salt i maten.

Tags:

Leave a Reply