Levi Henriksen: Harpesang

Jim Gystad, plateprodusent og elektrikker, har blitt bedt om å være fadder i barnedåp, og stiller opp, om enn bakfull og kvalm i Kongsvinger kirke. Han blir imidlertid edru på ett sekund når han hører tre vakre stemmer fra benkene bak, synge til salmene. Bergtatt forsøker han å finne ut hvem de er, og få kontakt med dem, med tanke om få lagt stemmene deres på plate. Det skal vise seg vanskelig. Søsknene Thorsen er nemlig over 80 år, og har lagt mandolin og stemmebånd på hylla. Jim må bruke all sin list, samt det lokale steinhuggeriet for å få dem motvillig med på prosjektet.

Historien om søsknene Thorsen er en rik fortelling som tar opp mye. Her er det er tapt kjærlighet, og vunnet kjærlighet. Vi får høre om forholdet mellom musikk og forkynnelse i pinsebevegelsen, og om turnering i midt-vesten. Det blir tid til et humoristisk skråblikk på den moderne platebransjen, og en god del om tilhørlighet, og til og med lastebilflytting av hus. Formen er tradisjonell, ikke ulik f.eks Dagen skal komme med blå vind, men det gjør ikke noe, for selv om det er velprøvd er det mer enn bra nok. Harpesang anbefales både for dem med og uten erfaring med lovsangsmusikk.

Tags: ,

Leave a Reply