Håkan Nesser: Elleve dager i Berlin

Arne Murberg er ikke helt god i hodet. Etter en alvorlig smell i planeten i ung alder har han kommet seg såpass at han kan hjelpe til i butikken hjemme hos far. Faren havner på sykehus, og har et ønske, at Arne reiser til Berlin for å prøve å finne moren sin, som Arne alltid har trodd var død. Så Arne reiser, med sin fantasivenn Perry Mason, en bunke penger, og en bunke gode råd fra onkel og tante, til Berlin. Den reisen blir ikke som forventet. For i Berlin venter en spik spenna gæren professor, en reise tilbake i tiden, og ikke minst den store kjærligheten.

Dette er verken veldig spennende eller særlig dypt, men gøy er det. Og ganske fint. Flere har omtalt Elleve dager i Berlin som en feelgood-roman. Det har de ganske sikkert rett i.

Dette er bind nummer tre i storbytrilogien, men uten at den har noe med de andre bøkene å gjøre.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.